Kasslergratäng

Kasslergratäng

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(46 st)

60+ min

Hela middagen i en form! Smakrik och krämig gratäng som passar bra på buffébordet också, servera gärna med en grön sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Strimla kasslern. Skala potatis, morot, lök och vitlök. Skiva potatis och morot. Strimla löken och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Fräs lök, vitlök och paprika i smör i en stekpanna. Blanda alla ingredienser och lägg i en ugnssäker form, ca 20x30 cm. Häll över den syrade grädden och tillaga i nedre delen av ugnen ca 30 min. Strö över osten och gratinera ytterligare ca 30 min. Servera gärna med sallad.

Tips:

Syrad grädde bidrar med bra konsistens till gratängen. Mjölksyranabalanserar upp det söta från morot och lök och passar väldigt bra med det rökta i kasslern och till osten.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 435 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem