Snabb och mustig kycklinggryta

Snabb och mustig kycklinggryta

30 min
Huvudrätt
Går att frysa
Underbart god och generös kycklinggryta. Njut av den mitt i veckan eller som enkel festrätt. Detta recept är skapat av Camilla Hamid.
Camilla Hamid
Camilla Hamid
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mustig-kycklinggryta/

Gör så här

  • Skala lök och morötter. Skär morötterna i tunna slantar. Skär kycklingen i grova bitar.
  • Salta, peppra och bryn kycklingen i 2 msk smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
  • Stek löken i 1 msk smör-&rapsolja tills den fått fin färg och lägg ner i grytan.
  • Vispa ihop mjöl, vin, vatten och grädde. Rör ner i grytan och tillsätt smulad buljong och timjan. Koka under lock 5 min.
  • Grovhacka plommon och nötter. Lägg ner i grytan tillsammans med morötterna och koka ytterligare 5 min.
  • Garnera med färsk timjan och servera grytan med krossad potatis.
Klart!

Kycklinglårfilé kan bytas ut mot bröstfilé.

Energi:

640 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 48 g
Fett: 34 g

Ingredienser

Små gula lökar
250 g
Morötter
2
Kycklinglårfilé
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
3 msk
Vetemjöl
1 msk
Vitt vin
1 dl
Vatten
1 dl
2½ dl
Hönsbuljong
1 tärning
Torkad timjan
1 tsk
Plommon eller dadlar
10
Valnötter
½ dl
Färsk timjan
Till servering:
Kokt krossad potatisar