Snabb och mustig kycklinggryta

Snabb och mustig kycklinggryta

Betyg

(647 st)

30 min

Underbart god och generös kycklinggryta. Den går dessutom snabbt att göra, så du kan njuta av den mitt i veckan eller som snabb festrätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 750 g potatis
  • 250 g steklök
  • 2 morötter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 2½ dl Kelda® mellangrädde Mellangrädde 27%
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 tsk torkad timjan
  • 10 katrinplommon
  • ½ dl valnötter
  • färsk timjan

Gör så här:

Gör så här:

Skala och koka potatisen. Dela kycklingen i stora bitar. Skala lök och morötter. Skär morötterna i tunna slantar. Salta, peppra och bryn kycklingen i smör- och rapsolja i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Bryn lökarna och lägg dem i grytan. Vispa ihop mjöl, vin, vatten och grädde. Häll det i grytan och tillsätt buljongtärning och timjan, låt koka 5 min under lock. Dela plommon och nötter i halvor. Lägg ner dem i grytan tillsammans med morötterna och koka 5 min till. Garnera med färsk timjan och servera grytan med kokt potatis.

Tips:

Kyckling lårfilé kan bytas ut mot bröstfilé.

Näringsvärden, per port inkl potatis

  • Energi: 640 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem