Snabb och mustig kycklinggryta

Snabb och mustig kycklinggryta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(653 st)

30 min

Underbart god och generös kycklinggryta. Den går dessutom snabbt att göra, så du kan njuta av den mitt i veckan eller som snabb festrätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 750 g potatis
  • 250 g steklök
  • 2 morötter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 2½ dl Kelda® mellangrädde Mellangrädde 27%
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 tsk torkad timjan
  • 10 katrinplommon
  • ½ dl valnötter
  • färsk timjan

Gör så här:

Gör så här:

Skala och koka potatisen. Dela kycklingen i stora bitar. Skala lök och morötter. Skär morötterna i tunna slantar. Salta, peppra och bryn kycklingen i smör- och rapsolja i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Bryn lökarna och lägg dem i grytan. Vispa ihop mjöl, vin, vatten och grädde. Häll det i grytan och tillsätt buljongtärning och timjan, låt koka 5 min under lock. Dela plommon och nötter i halvor. Lägg ner dem i grytan tillsammans med morötterna och koka 5 min till. Garnera med färsk timjan och servera grytan med kokt potatis.

Tips:

Kyckling lårfilé kan bytas ut mot bröstfilé.

Näringsvärden, per port inkl potatis

  • Energi: 640 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem