Snabb och mustig kycklinggryta

Snabb och mustig kycklinggryta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(667 st)

30 min

Underbart god och generös kycklinggryta. Den går dessutom snabbt att göra, så du kan njuta av den mitt i veckan eller som snabb festrätt.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 750 g potatis

Gör så här

Gör så här

  1. Börja med att skala och koka potatisen.
  2. Dela kycklingen i stora bitar. Skala lök och morötter. Skär morötterna i tunna slantar.
  3. Salta, peppra och bryn kycklingen i smör- och rapsolja i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Bryn lökarna och lägg dem i grytan
  4. Vispa ihop mjöl, vin, vatten och grädde. Häll det i grytan och tillsätt buljongtärning och timjan, låt koka 5 min under lock.
  5. Dela plommon och nötter i halvor. Lägg ner dem i grytan tillsammans med morötterna och koka 5 min till. Garnera ev med färsk timjan och servera grytan med kokt potatis.

Tips:

Kyckling lårfilé kan bytas ut mot bröstfilé.

Näringsvärden, per port inkl potatis

  • Energi: 640 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa: