Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

1 tim Buffé Huvudrätt
Melanzane alla parmigiana är en underbar vegetarisk auberginegratäng med mustig tomatsås, mozzarella och lagrad ost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Skär auberginen i tunna skivor, Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och salta på båda sidor. Låt stå ca 10 min.
  • Torka av auberginskivorna med hushållspapper. Ringla över olivolja och rosta i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 15 min.
Tomatsås:
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull 2–3 min. Tillsätt tomater, vatten, chili flakes, socker och salt. Låt sjuda utan lock ca 20 min.
Ströbrödsröra:
  • Finriv osten och hacka basilikan. Lägg i en skål och blanda med panko och olivolja.
  • Smörj en ugnsform, ca 15x25 cm.
  • Varva tomatsås, aubergine, mozzarella och ströbrödsröra. Det övesta lagret ska vara aubergine toppad med mozzarella och lite ströbrödsröra. Gratinera högt upp i ugnen 15–20 min.
Klart!
Energi:

637 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 44 g

Ingredienser

Auberginer
2
Salt
1 msk
Olivolja
2 msk
150 g
Tomatsås:
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Olivolja
2 msk
Konserverade körsbärstomater
2 burkar
Vatten
2 dl
Chili flakes
½ tsk
Strösocker
1 tsk
Salt
1 tsk
Ströbrödsröra:
Parmesanost
150 g
Färsk basilika
1 kruka
Panko
1 dl
Olivolja
½ dl