Broccoligratäng med pasta

Broccoligratäng med pasta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(429 st)

30 min

Broccoligratäng med pasta och ädelost är en jättegod kombination. Det är perfekt att göra denna broccoligratäng när du har pasta över i kylskåpet.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär broccolin i buketter och koka i lättsaltat vatten ca 1 min. Låt rinna av och blanda med den kokta pastan i en smord ugnsform.
  3. Vispa ihop ägg, crème fraiche, mjölk och salt. Rör ner smulad ädelost. Häll äggstanningen över pastan i formen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Ta ut och låt vila ca 10 min. Servera gärna med en grönsallad.

Tips:

Den kokta pastan motsvarar en mängd på 300 g okokt pasta.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa: