Makaronipudding

Makaronipudding

1 tim Huvudrätt
Lämplig för frysning
Här är ett recept på en god och mättande makaronipudding precis så som vi vill ha den. Makaronerna låter vi koka i mjölk så de blir riktigt krämiga. Muskotnöten ger den rätta smaken till denna klassiska vardagsrätt. Njut av din makaronipudding med en blandad grönsallad och ett glas iskall mjölk.
https://www.arla.se/recept/makaronipudding/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Smörj en ugnsform, 20x30 cm.
  • Tärna sidfläsket. Skölj och skiva purjolöken. Skala och grovhacka löken.
  • Koka upp vatten, mjölk och smulad buljong i en rymlig kastrull.
  • Tillsätt makaronerna och koka på svag värme under omrörning tills det mesta av vätskan kokat in, ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och muskot.
  • Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek fläsk, purjolök och gul lök ca 10 min.
  • Vispa ihop ägg, mjölk och riven cheddarost. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda ihop makaroner, lökfräs och äggstanning i ugnsformen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Servera makaronipuddingen med sallad.
Klart!
Energi:

677 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 46 g

Ingredienser

Rökt sidfläsk
400 g
Purjolök
1
Gula lökar
2
Vatten
2 dl
6 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Makaroner eller annan pasta
4 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Malen muskot
1 krm
25 g
Ägg
4
4 dl
150 g
Till servering:
Blandad grönsallad