Makaronipudding
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
&format=jpg)
Här är ett recept på en god och mättande makaronipudding precis så som vi vill ha den. Makaronerna låter vi koka i mjölk så de blir riktigt krämiga. Muskotnöten ger den rätta smaken till denna klassiska vardagsrätt. Njut av din makaronipudding med en blandad grönsallad och ett glas iskall mjölk.
Ingredienser
Rökt sidfläsk
|
400 g |
---|---|
Purjolök
|
1 |
Gula lökar
|
2 |
Vatten
|
2 dl |
6 dl | |
Grönsaksbuljong
|
1 tärning |
Makaroner eller annan pasta
|
4 dl |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Malen muskot
|
1 krm |
25 g | |
Ägg
|
4 |
4 dl | |
150 g |
Till servering:
Blandad grönsallad
|
---|
Gör så här
Näringsvärden, per portion exkl. tillbehör
Energi:
677 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 32 g |
Kolhydrater: | 33 g |
Fett: | 46 g |

