Makaronipudding

Makaronipudding

1 tim Huvudrätt
Här är ett recept på en god och mättande makaronipudding precis så som vi vill ha den. Makaronerna låter vi koka i mjölk så de blir riktigt krämiga. Muskotnöten ger den rätta smaken till denna klassiska vardagsrätt. Njut av din makaronipudding med en blandad grönsallad och ett glas iskall mjölk.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°. Smörj en ugnsform, 20x30 cm.
  • Tärna sidfläsket. Skölj och skiva purjolöken. Skala och grovhacka löken.
  • Koka upp vatten, mjölk och smulad buljong i en rymlig kastrull.
  • Tillsätt makaronerna och koka på svag värme under omrörning tills det mesta av vätskan kokat in, ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och muskot.
  • Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek fläsk, purjolök och gul lök ca 10 min.
  • Vispa ihop ägg, mjölk och riven cheddarost. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda ihop makaroner, lökfräs och äggstanning i ugnsformen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Servera makaronipuddingen med sallad.
Klart!
Energi:

677 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 46 g

Ingredienser

Rökt sidfläsk
400 g
Purjolök
1
Gula lökar
2
Vatten
2 dl
6 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Makaroner eller annan pasta
4 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Malen muskot
1 krm
25 g
Ägg
4
4 dl
150 g
Till servering:
Blandad grönsallad