Pizza Margherita

Pizza Margherita

60+ min Huvudrätt
Pizza Margherita kan vara exakt hur god som helst! Som denna variant där vi långbakat tomaterna för att de ska bli extra söta och smakrika och toppat nygräddad Pizza Margherita med krämig och lyxig buffelmozzarella. Denna pizza är en fröjd för både öga och gom.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Pizzadeg:
  • Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, mjöl och salt.
  • Arbeta till en smidig och blank deg, gärna i maskin. Täck över degen med plastfolie och låt jäsa ca 45 min.
Långbakade tomater:
  • Värm ugnen till 175°.
  • Halvera tomaterna och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salt och socker. Tillaga högt upp i ugnen ca 45 min.
Tomatsås:
  • Häll tomaterna i en bunke och krama sönder dem med handen. Blanda med olivolja, oregano och salt.
Pizza:
  • Höj ugnsvärmen till 225°.
  • Ställ in en plåt i ugnen så den blir varm.
  • Dela degen i 4 bitar. Kavla ut på bakplåtspapper.
  • Bred på tomatsås och strö över riven mozzarella.
  • Dra över pizzan till den heta plåten och grädda varje pizza ca 10 min.
  • Dela buffelmozzarellan och fördela på pizzorna. Toppa pizza Margherita med långbakade tomater och färsk basilika.
Serveringsförslag:
Kalljäst pizzadeg
Budget
Kalljäst pizzadeg
(26)
Klart!
Tips:

Baka gärna pizzorna med Kalljäst pizzadeg. Se recept på Arla.se.

Energi:

909 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 98 g
Fett: 39 g

Ingredienser

Pizzadeg:
Jäst
50 g
Vatten, ljummet
5 dl
½ dl
Vetemjöl
12 - 13 dl
Flingsalt
2 tsk
Långbakade tomater:
Cocktailtomater, gärna olika färger
300 g
Olivolja
1 msk
Salt
2 krm
Strösocker
2 krm
Tomatsås:
Konserverade hela tomater, helst San Marzano
1 burk
Olivolja
2 msk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
1 tsk
Topping:
Riven mozzarella ost
300 g
Buffel mozzarella
3
Färsk basilika
1 kruka