Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Sushiris
Budget
Sushiris
1 tim
Huvudrätt
Förrätt
•
Kommentarer
Sushiris är en självklarhet till maki och nigiri. Men testa också att ha riset som gund till en poké bowl. Toppa med det du tycker om, t ex lax, avokado, mango, gari och sojabönor.
Andra liknande recept
Budget
30 min
Misosoppa
(4)
Budget
1 tim
California rolls
(10)
Budget
1 tim
Nigiri sushi
(20)
1 tim
Kimbap
(1)
1 tim
Nori Maki
(2)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sushiris:
Lägg riset i en kastrull och täck med vatten. Låt stå ca 15 min.
Häll av i en sil och skölj riset väl, tills vattnet är klart.
Häll riset i en kastrull. Tillsätt vattnet. Koka upp och sänk sedan värmen till låg värme. Låt sjuda ca 20 min.
Ta av från värmen och låt stå ca 10 min under lock.
Värm risvinäger, citron, socker och salt i en liten kastrull. Det ska inte koka.
Lägg över riset i en vid bunke. Blanda försiktigt ner den varma vinägern. Blanda med en träslev eller med en slickepott utan att riskornen går sönder.
Klart!
Näringsvärden, per portion
Energi:
311 kcal
Protein:
6 g
Kolhydrater:
70 g
Fett:
0,5 g
Ingredienser
Sushiris:
Rundkornigt ris, gärna sushiris
300 g
Vatten
4½ dl
Risvinäger
1 dl
Citron, pressad saft
½
Strösocker
½ dl
Salt
½ msk
Andra liknande recept
Budget
30 min
Misosoppa
(4)
Budget
1 tim
California rolls
(10)
Budget
1 tim
Nigiri sushi
(20)
1 tim
Kimbap
(1)
1 tim
Nori Maki
(2)
20 min
Lax i noriblad
(11)
Budget
45 min
Pannkakor
(12993)
Budget
30 min
Kladdkaka
(28644)
30 min
Kantarellpasta
(150)
45 min
Våfflor
(6478)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum