Sushiris

1 tim Förrätt Huvudrätt
Sushiris

Sushiris är en självklarhet till maki och nigiri. Men testa också att ha riset som gund till en poké bowl. Toppa med det du tycker om, t ex lax, avokado, mango, gari och sojabönor.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Sushiris:

Rundkornigt ris, gärna sushiris
300 g
Vatten
4½ dl
Risvinäger
1 dl
Citron, pressad saft
½
Strösocker
½ dl
Salt
½ msk

Gör så här

Sushiris:

  • Lägg riset i en kastrull och täck med vatten. Låt stå ca 15 min.
  • Häll av i en sil och skölj riset väl, tills vattnet är klart.
  • Häll riset i en kastrull. Tillsätt vattnet. Koka upp och sänk sedan värmen till låg värme. Låt sjuda ca 20 min.
  • Ta av från värmen och låt stå ca 10 min under lock.
  • Värm risvinäger, citron, socker och salt i en liten kastrull. Det ska inte koka.
  • Lägg över riset i en vid bunke. Blanda försiktigt ner den varma vinägern. Blanda med en träslev eller med en slickepott utan att riskornen går sönder.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

311 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 70 g
Fett: 0,5 g
https://www.arla.se/recept/sushiris/