Schnitzel

Schnitzel

Huvudrätt
Schnitzel finns i alla möjliga varianter. Det här är den renaste och enklaste formen. Panerad och välstekt skinkschnitzel, frasig utanpå och saftig inuti. Servera med citronklyftor, gröna ärter och en god ugnsrostad potatis. Ringla gärna på lite brynt smör vid serveringen!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/schnitzel/

Gör så här

  • Banka ut köttbitarna ca 3 mm tunna mellan bakplåtspapper, t ex med hjälp av en kastrull. Gör några små snitt utefter kanten på köttet så håller det sig platt vid stekningen.
  • Häll mjölet på en tallrik och blanda med salt och peppar. Vispa upp äggen lätt i en djup tallrik. Blanda ströbröd och panko på en annan tallrik.
  • Vänd köttskivorna först i vetemjöl. Klappa bort överflödigt mjöl. Doppa sedan i ägget och sist i ströbrödet.
  • Stek schnitzlarna i smör och olja på medelvärme tills paneringen är krispig och har fått fin färg, ca 3 min per sida.
  • Servera schnitzlarna med ugnsrostad potatis, varma gröna ärter och citron. Ringla gärna på lite brynt smör.
Klart!
Energi:

502 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Skinkschnitzel, ca 400 g
4 skivor
Vetemjöl
1 dl
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm
Ägg
2
Ströbröd
1 dl
Panko
1 dl
60 g
Olja, till stekning
4 msk
Till servering:
Ugnsrostad potatisar
Frysta gröna ärter
Citroner i klyftor
50 g