Lax i noriblad

Lax i noriblad

20 min Buffé Förrätt
Gravad lax rullas in i noriblad med en kräm av färskost med asiatisk hetta från wasabi, den japanska pepparroten. Ett gott snacks innan middagen, eller som del av en sushimiddag.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda färskost och wasabi i en skål.
  • Skala och dela gurkan på längden. Ta bort kärnorna och skär gurkan i långa stavar.
  • Lägg en bambumatta platt mot en skärbräda. Lägg på ett noriark. Bred över färskosten och lägg laxskivorna på färskosten.
  • Lägg gurkstavarna på ena halvan. Börja rulla ihop från "gurksidan" till en hård rulle.
  • Pensla rullen med lite kallt vatten och rulla den i sesamfrön. Skär varje rulle i ca 8 skivor. Toppa med dillvippa.
Klart!
Tips:

Om du vill få mer sushismak på din rulle kan du servera den med japansk soja och gari (inlagd ingefära).

Energi:

53 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 4 g

Ingredienser

150 g
Wasabipasta
1 tsk
Gurka
¼
Gravad lax i tunna skivor
ca 200 g
Noriark
2
Rostade sesamfrön eller furikake
2 msk
Dillvippor