Chicken katsu
1 tim 30 min
Huvudrätt
•
Den här rätten, som är gjort på kyckling istället för den klassiska skinkschnitzeln, passar utmärkt till både vardag som fest och är alltid lika uppskattad. Nystekt kyckling med krispig kålsallad smaksatt med sesamolja, soja och färsk koriander. Chicken katsu är en riktigt smakrik festmåltid!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Katsusås:
Japansk kålsallad:
Kyckling:
Ingredienser
Katsusås:
Tomatketchup
|
3 msk |
---|---|
Worcestershiresås
|
3 msk |
Ostronsås
|
2 msk |
Strösocker
|
3 tsk |
Japansk kålsallad:
2 dl | |
Japansk soja
|
2 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Spetskål
|
250 g |
Salladslökar
|
2 |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Kyckling:
Kycklingbröstfilé
|
600 g |
---|---|
Salt och svartpeppar
|
|
Vetemjöl
|
1 dl |
Ägg
|
1 |
Panko
|
2 dl |
Frityrolja, till stekning
|
2 dl |
Till servering:
Jasminris
|
4 port |
---|