Oxfilépasta

Oxfilépasta

30 min Huvudrätt
En lyxig oxfilépasta är perfekt till fredagens extra goda middag eller när du vill bjuda gästerna på något riktigt gott. Pastan vänds ner i en krämig sås med kantareller, dijonsenap och färska örter. På med nystekt oxfilé och rikligt med färskriven parmesan. Servera direkt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär köttet i 2 cm stora kuber. Ansa svampen. Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Bryn köttet ca 1 min i hälften av smöret i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg åt sidan på ett fat.
  • Fräs svamp, lök och vitlök i resterande smör på medelvärme 3-4 min. Rör ner grädde, mjölk, fond, soja och senap. Sjud 5-6 min.
  • Blanda nykokt pasta med såsen. Vänd ner oxfilén och strö över hackade örter och toppa med nyriven parmesan.
Klart!
Tips:

Såsen kan göras klar i förväg.

Energi:

953 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 79 g
Fett: 51 g

Ingredienser

Pasta
400 g
Oxfilé
300 g
Trattkantareller
150 g
Schalottenlök
1
Vitlöksklyftor
3
50 g
Salt och svartpeppar
3 dl
1 dl
Oxfond
1 msk
Japansk soja
1 msk
Dijonsenap
1 tsk
Färsk gräslök och persilja, hackade
Parmesanost, nyriven
2 dl