Buldak – Fire Chicken

Buldak – Fire Chicken

45 min
Huvudrätt
Buldak – fire chicken är en koreansk mustig rätt som ger dig en riktig smakexplosion. Den är het med massa svartpeppar, gochugaru och gochujang. Vi gratinerar denna kyckling med krämig mozzarella och när det är dags att äta serveras den med kimchi och ris.
Jimmy Guo
Jimmy Guo
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/buldak-fire-chicken/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Blanda kyckling med soja, vitlök och sesamolja.
  • Rör ihop kycklingbuljong, japansk soja, honung, gochujang, gouchugaru, läsk och svartpeppar i en skål.
  • Hetta upp en stekpanna med 2 msk matolja. Stek kycklingen med skinnsidan nedåt tills den får färg. Vänd och stek ca 1 min till. Kycklingen behöver inte vara genomstekt.
  • Plocka upp kycklingen ur stekpannan och lägg på en skärbräda. Spara 2 msk fett i stekpannan, häll bort resten. Skär kycklingen i mindre bitar.
  • Stek vitlök och ingefära i fettet i stekpannan tills det doftar gott. Häll i såsen och koka ihop 5-6 min.
  • Tillsätt kycklingen och sjud ca 5 min, tills kycklingen är genomstekt.
  • Stek riskakorna i 2 msk matolja i en annan stekpanna tills de fått lite färg. Vänd ner i såsen med kycklingen. Rör ner sesamoljan.
  • Häll kycklinggrytan i en ugnsform. Strö över mozzarella och gratinera tills osten fått fin färg.
  • Toppa med salladslök och servera med ris och kimchi.
Klart!
Energi:

1142 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 49 g
Kolhydrater: 156 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Kycklinglårfilé med skinn
450 g
Japansk soja
3 msk
Vitlöksklyftor, finhackade
2
Sesamolja
1 msk
Matolja, till stekning
4 msk
Tteokbokki koreanska riskakor
500 g
Sås:
Kycklingbuljong
1½ dl
Japansk soja
½ dl
Flytande honung eller rissirap
½ dl
Gochujang
4 msk
Koreanska chili flakes, gochugaru
2 - 4 msk
Läsk (sprite eller liknande)
2 dl
Nymalen svartpeppar
1 msk
Vitlöksklyftor, finhackade
8
Finriven färsk ingefära
1 msk
Sesamolja
1 msk
Till servering:
200 g
Salladslök, strimlad
1 knippe
Ris
4 port
Kimchi
2 dl