Buldak – Fire Chicken
45 min
Huvudrätt
•
Buldak – fire chicken är en koreansk mustig rätt som ger dig en riktig smakexplosion. Den är het med massa svartpeppar, gochugaru och gochujang. Vi gratinerar denna kyckling med krämig mozzarella och när det är dags att äta serveras den med kimchi och ris.
Jimmy Guo
Ingredienser
|
Kycklinglårfilé med skinn
|
450 g |
|---|---|
|
Japansk soja
|
3 msk |
|
Vitlöksklyftor, finhackade
|
2 |
|
Sesamolja
|
1 msk |
|
Matolja, till stekning
|
4 msk |
|
Tteokbokki koreanska riskakor
|
500 g |
Sås:
|
Kycklingbuljong
|
1½ dl |
|---|---|
|
Japansk soja
|
½ dl |
|
Flytande honung eller rissirap
|
½ dl |
|
Gochujang
|
4 msk |
|
Koreanska chili flakes, gochugaru
|
2 - 4 msk |
|
Läsk (sprite eller liknande)
|
2 dl |
|
Nymalen svartpeppar
|
1 msk |
|
Vitlöksklyftor, finhackade
|
8 |
|
Finriven färsk ingefära
|
1 msk |
|
Sesamolja
|
1 msk |
Till servering:
| 200 g | |
|
Salladslök, strimlad
|
1 knippe |
|
Ris
|
4 port |
|
Kimchi
|
2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1163 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,8 g |
| Protein: | 17,3 % | 49,6 g |
| Fett: | 28,7 % | 37,7 g |
| Kolhydrater: | 54 % | 154,6 g |
Video
Pizzakampen med Ola-Conny
Jimmy Guo från Mästerkocken 2022 har med sig Ola Conny i köket för att tillsammans laga Vulkanpizza och en asiatisk twist på den gamla klassikern "Calskrove".