Vindaloo
Nytt

Vindaloo

Huvudrätt
Vindaloo är en het och mustig indisk gryta med smak av kryddnejlika, chili, kardemumma, kanel och ingefära. Grytan ska kokas länge för att köttet ska bli riktigt mört och för att kryddornas aromer riktigt ska komma till sin rätt. Denna vindaloo är krämig och fin med kokosmjölk och crème fraiche. Toppa den gärna med färsk koriander.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
Klart!
Tips:

Tillaga gärna grytan i ugnen. Värm ugnen till 175°. Låt stå inne 1.5-2 tim, tills köttet är mört. Ta ut grytan när 15 min återstår av koktiden. Rör ner crème fraiche. Koka på spisen utan lock. Smaka av med salt och peppar.

Näringsvärden, per portion

Energi:

852 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 73 g

Ingredienser