Tillaga gärna grytan i ugnen. Värm ugnen till 175°. Låt stå inne 1.5-2 tim, tills köttet är mört. Ta ut grytan när 15 min återstår av koktiden. Rör ner crème fraiche. Koka på spisen utan lock. Smaka av med salt och peppar.
852 kcal
Protein: | 34 g |
Kolhydrater: | 17 g |
Fett: | 73 g |
Grytbitar av lamm
|
700 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Kryddnejlikor
|
5 |
---|---|
Torkad chili, t ex piri piri
|
6 |
Lagerblad
|
2 |
Svartpepparkorn
|
1 tsk |
Grön kardemumma
|
2 |
Korianderfrön
|
1 tsk |
Kanelstång
|
1 |
Hel spiskummin
|
1 tsk |
Rökt paprikapulver
|
2 tsk |
Färsk ingefära
|
50 g |
Vitlöksklyftor
|
6 |
Kokosmjölk
|
2½ dl |
Lime, pressad saft
|
2 |
Flytande honung
|
1 msk |
Stora gula lökar
|
2 |
---|---|
50 g | |
Tomatpuré
|
2 msk |
Vatten
|
2 dl |
2 dl | |
Salt och svartpeppar
|