Pizza med nduja

Pizza med nduja

60+ min Huvudrätt
Nduja är en stark och kryddig bredbar korv från södra Italien. Den är underbart god på just pizza, och med ägg till blir det en fantastisk brunchpizza! Prova dig fram till hur mycket du vill ha på, den är stark - och god!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Tomatsås:
  • Häll tomaterna i en bunke och krama sönder dem med handen. Blanda med olivolja, oregano och salt.
Pizza:
  • Värm ugnen till 250°. Ställ in en plåt i ugnen så den blir varm.
  • Forma 4 pizzor genom att sträcka och trycka ut degen på bakplåtspapper.
  • Bred tomatsås på pizzorna och strö över ca 2 dl mozzarella per pizza. Gör tre fördjupningar i osten.
  • Knäck ett ägg i varje fördjupning. Klicka på nduja runt äggen.
  • Dra över pappret med pizzan till den heta plåten och grädda varje pizza 7–10 min.
  • Toppa de nygräddade pizzorna med oxalis.
Klart!
Tips:

Baka gärna pizzorna med Kalljäst pizzadeg. Se recept på Arla.se.

Energi:

1121 kcal

Protein: 55 g
Kolhydrater: 99 g
Fett: 54 g

Ingredienser

Färdiga pizzadegar à 400 g
2
Tomatsås:
Konserverade hela tomater, helst San Marzano
1 burk
Olivolja
2 msk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
1 tsk
Topping:
300 g
Ägg
12
Nduja
60 g
Oxalis
1 kruka