Fajitas

Fajitas

25 min Huvudrätt
Fajitas – familjens fredagsfavorit! Paprika och kyckling kryddas väl med kryddor som fyller köket med underbara dofter. Hetta upp en rejäl stekpanna och stek paprika och kyckling på hög värme. Njut din fajitas med sval gräddfil, smakrik cheddar och färsk koriander. Skillnaden mellan fajitas och burritos är framförallt att fajitas är mindre än sin kusin burritos.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Halvera, kärna ur och skiva paprikan i tunna strimlor. Skala och skiva löken. Strimla kycklinglårfiléerna.
  • Lägg paprika, lök och kyckling i en skål. Tillsätt alla torra kryddor. Ringla över smör-&rapsolja. Blanda väl.
  • Hetta upp en stekpanna. Stek paprika, lök och kyckling på hög värme, i två omgångar, 6-8 min, eller tills kycklingen är genomstekt.
  • Rör om i pannan med jämna mellanrum så det inte bränner fast. Rör ner tomatpuré och pressad limesaft. Smaka av med salt.
  • Värm tortillabröden i mikrovågsugn eller varm, torr stekpanna.
  • Fyll tortillabröden med kyckling, gräddfil, tomatsalsa, ost och färsk koriander. Rulla ihop din fajitas och njut av den direkt.
Klart!
Energi:

736 kcal

Protein: 45 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Paprikor, röd och gul
2
Rödlök
1
Kycklinglårfilé
ca 500 g
Rökt paprikapulver
2 tsk
Malen spiskummin
2 tsk
Torkad oregano
2 tsk
Chilipulver
2 tsk
Vitlökspulver
2 tsk
Lökpulver
2 tsk
1 msk
Tomatpuré
2 msk
Lime, pressad saft
1
Salt
Till servering:
Tortillabröd
8
3 dl
Tomatsalsa
2 dl
150 g
Färsk koriander
1 kruka