Pizza bianco med löjrom och smetana

Pizza bianco med löjrom och smetana

40 min Huvudrätt Förrätt
Pizza bianco har fått sitt namn för att den har créme fraiche eller smetana som bas istället för tomatsås. Vi har gjort en riktigt lyxig variant med krispig löjrom, syrlig citron och krämig smetana. Perfekt att servera när du vill lyxa till det lite extra!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Pizzadeg:
  • Värm ugnen till 250°. Låt en plåt stå inne i ugnen och bli varm.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten och olja och rör snabbt ihop till en smidig deg.
  • Dela degen i 4 delar och forma till bollar. Kavla ut dem tunt på mjölad arbetsbänk. Lägg över på bakplåtspapper.
  • Bred smetana på pizzorna. Strö över mozzarella och fördela svamp och potatis på osten.
  • Lägg över ett bakplåtspapper i taget på den varma plåten och grädda i mitten av ugnen 10-15 min.
  • Toppa den varma pizzan med löjrom, smetana, svamp, dill och citron. Finriv och strö över osten.
Klart!
Energi:

837 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 78 g
Fett: 45 g

Ingredienser

Pizzadeg:
Bakpulver
2 tsk
Vetemjöl
6 dl
Salt
½ tsk
Vatten
2½ dl
Olivolja
½ dl
Eller:
Färdig pizzadegar á 400 g
2
Fyllning:
1 dl
150 g
Champinjoner, skivade
4
Kokta potatisar, skivade
4
Topping:
Löjrom
50 g
1 dl
Champinjoner, skivade
4
Dillvippor
Citron, klyftad
1
50 g