Pommes duchesse

Pommes duchesse

40 min
Detta är ett riktigt lyxigt potatismos med både ägg och smör. Pommes Duchesse spritsas till fina toppar som sedan gratineras i ugn. Ett utmärkt mos att använda när du lagar fiskgratäng.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  • Värm ugnen till 250°.
  • Värm upp grädde och smör i en liten kastrull. Pressa potatisen med en purépress. Vispa ner den varma grädden och äggulorna. Salta och smaka ev av med peppar. Lägg moset i en spritspåse med stjärntyll.
  • Spritsa 20 stora eller ca 40 små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera högt upp i ugnen 5–8 min, tills de fått fin färg.
Klart!
Tips:

Tillsätt gärna 1 dl finriven Kvibille® Cheddar i moset för extra lyxig smak.

Energi:

375 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Mjölig potatis
1 kg
1 dl
50 g
Äggulor
2
Salt
½ tsk
Svartpeppar