Hel kyckling i ugn
1 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Hel kyckling i ugn – en perfekt familjemiddag med allt på en plåt som kan förberedas i god tid. Den här plåten fylls med rotfrukter, kyckling och aromatiska kryddor som får samsas och ta smak av varandra. Sen låter du ugnen göra resten, så under tiden hinner du städa undan, duka... eller kanske bara ta det lugnt ett tag. Servera kycklingen och grönsakerna med en klick yoghurtsås, då syrligheten bryter fint mot sältan.
Ingredienser
Hel kyckling à 1,2 kg
|
1 |
---|---|
Morot, gärna i olika färger
|
250 g |
Delikatesspotatis
|
500 g |
Purjolök à 250 g
|
1 |
Hel kummin
|
1½ msk |
Fänkålsfrön
|
1½ msk |
Hel anis
|
1½ msk |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Flytande honung
|
3 msk |
Chiliyoghurt:
2 dl | |
Smoked paprikapulver
|
1 tsk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Olivolja
|
1 msk |
Gör så här
Kycklingen behöver vila en stund efter tillagningen för att bli så saftig som möjligt. När det är dags för middag höj värmen i ugnen och ställ in plåten en stund.
Näringsvärden, per port
Energi:
625 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 39 g |
Kolhydrater: | 43 g |
Fett: | 31 g |

