Kycklingen behöver vila en stund efter tillagningen för att bli så saftig som möjligt. När det är dags för middag höj värmen i ugnen och ställ in plåten en stund.
625 kcal
Protein: | 39 g |
Kolhydrater: | 43 g |
Fett: | 31 g |
Hel kyckling à 1,2 kg
|
1 |
---|---|
Morot, gärna i olika färger
|
250 g |
Delikatesspotatis
|
500 g |
Purjolök à 250 g
|
1 |
Hel kummin
|
1½ msk |
Hela fänkålsfrön
|
1½ msk |
Hel anis
|
1½ msk |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Flytande honung
|
3 msk |
2 dl | |
Smoked paprikapulver
|
1 tsk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Olivolja
|
1 msk |