Receptsamling

Spetskål

Spetskål går att använda i matlagning på många olika sätt. Servera ugnsrostad som förrätt, som fyllning i dumplings, eller sno ihop en riktigt god kålsallad till grillkvällen. Här är våra godaste recept med spetskål!

Läs mer

Spetskålen särskiljer sig från många andra kålsorter med sin spetsiga, nästan konliknande, form.

Smak

Spetskål har en mild kålsmak och är väldigt knaprig när den är rå.

Tillagning och servering

Spetskål passar utmärkt att strimla och servera rå i alla sorters sallader, som till exempel coleslaw. Skär spetskålen i fjärdedelar eller åttondelar på längden, lägg på grillen i fem till åtta minuter och du har ett perfekt tillbehör till fisk- och kötträtter. Den kan även användas till soppor, grytor, wokrätter och som fyllning i vårrullar och färsrätter. Och i många recept kan du enkelt byta ut vitkål mot spetskål istället för vitkål.

I säsong

Spetskålen är i säsong från juni till oktober.