Gräddkokt kål i ugn med korv

Gräddkokt kål i ugn med korv

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

40 min

Ugnsrostning tar fram kålens allra bästa sidor och gör den mjuk och lite söt. Blanda gärna olika sorters kål och korv i långpannan för extra färg och smak.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • grovt bröd
  • grovkornig dijonsenap

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär spetskålen i klyftor och dela brysselkålen i halvor. Lägg spetskålen i en långpanna. Spraya på smör-&rapsolja. Salta och peppra. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min. Dela och snitta korvarna. Koka upp den syrade grädden och häll över spetskålen i långpanna och strö över dragon. Lägg på korvarna och tillaga i mitten av ugnen ytterligare 15-20 min. Servera gärna med bröd och senap.

Näringsvärden, per port inkl bröd

  • Energi: 525 kcal
  • Protein: 27 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa: