Treveckorssallad
•
&format=webp)
Treveckorssallad har fått sitt namn av dess långa hållbarhet. Den består av spetskål, morötter och purjolök. Dressingen kokas upp innan den blandas med grönsakerna. Sedan ska salladen stå till sig i kylen så smakerna sätter sig. Det är underbart gott att toppa salladen med smulad vitost och färsk basilika vid servering. För att salladen ska hålla sig länge är det viktigt att ha helt rena redskap när salladen blandas.
Ingredienser
Spetskål eller vitkål
|
1 kg |
---|---|
Morot
|
500 g |
Purjolök
|
1 |
Färsk röd chili
|
1 |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Dressing:
Äppelcidervinäger
|
2 dl |
---|---|
Rapsolja
|
½ dl |
Olivolja
|
½ dl |
Salt
|
2 tsk |
Torkad oregano
|
1 msk |
Till servering:
Färsk basilika
|
---|
Gör så här
Näringsvärden, per per 100 g exkl. vitost
Energi:
68 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 2,2 g |
Protein: | 0,9 g |
Kolhydrater: | 5,2 g |
Fett: | 4,8 g |

