Högrevsgryta med syrad grädde och sambal
2 tim 30 min
Huvudrätt
Går att frysa
•
Ett härligt recept på en mustig högrevsgryta med syra från grädden och lite hetta från sambal. Syrad grädde balanserar och höjer upp de starka smakerna av sambal och sötman från löken. Grädden ger också en fin, krämig konsistens.
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.
Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.
Energi:
810 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 39 g |
Kolhydrater: | 60 g |
Fett: | 45 g |
Ingredienser
Högrev
|
600 g |
---|---|
Gula lökar
|
2 |
Röd paprika
|
1 |
3 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Köttbuljong
|
3 dl |
Sambal oelek
|
1 msk |
3 dl |
Ris
|
3 dl |
---|---|
Hackad bladpersilja
|
½ dl |
Spetskålsallad:
Strimlad spetskål
|
300 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Rapsolja
|
3 msk |
Champagnevinäger
|
1 msk |
Bladpersilja
|
½ dl |