Högrevsgryta med syrad grädde och sambal

Högrevsgryta med syrad grädde och sambal

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(301 st)

En härligt mustig gryta med syra från grädden och lite hetta från sambal. Syrad grädde balanserar och höjer upp de starka smakerna av sambal och de söta av löken. Grädden ger också en fin konsistens.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 dl ris
  • ½ dl hackad bladpersilja

Spetskålsallad:

  • 300 g strimlad spetskål
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk champagnevinäger
  • ½ dl bladpersilja

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  2. Bryn lök och paprika i hälften av smöret, lägg åt sidan. Salta och bryn köttet i resten av smöret.
  3. Lägg det brynta köttet och hälften av löken och paprikan i en gryta. Häll över buljong och sambal, koka upp.
  4. Låt köttet sjuda tills det är mört, ca 2 tim.
  5. Tillsätt den syrade grädden, resten av löken och paprikan. Smaka ev av med mer salt.
  1. Blanda alla ingredienser till spetskålsalladen. Servera grytan med riset och salladen. Toppa gärna med persilja.

Tips:

Till salladen kan du använda vit- eller rödkål också om du inte hittar spetsvarianten!

Tips:

Hacka och frys in örter som ledsnat eller mixa en prästo, en mild pesto på stekt vitlök och prästost.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 810 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag