Högrevsgryta med syrad grädde och sambal

Högrevsgryta med syrad grädde och sambal

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(163 st)

En härligt mustig gryta med syra från grädden och lite hetta från sambal. Till salladen kan du använda vit- eller rödkål också om du inte hittar spetsvarianten!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 dl ris
  • ½ dl hackad bladpersilja

Spetskålsallad:

  • 300 g strimlad spetskål
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk champagnevinäger
  • ½ dl bladpersilja

Gör så här:

Gör så här:

Tärna köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Bryn lök och paprika i hälften av smöret, lägg åt sidan. Bryn köttet i resten av smöret, salta. Lägg det brynta köttet och hälften av löken och paprikan i en gryta. Häll över buljong och sambal, koka upp. Låt köttet sjuda tills det är mört, ca 2 tim. Tillsätt den syrade grädden, resten av löken och paprikan. Smaka ev av med mer salt.

Blanda ihop alla ingredienser till spetskålsalladen.

Servera grytan med riset och spetskålssalladen. Toppa gärna med persilja.

Tips:

Syrade grädden balanserar upp och höjer upp de starka smakerna av sambal och de söta av löken. Den syrade grädden ger en fin konsistens och man slipper reda grytan.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 810 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem