Högrevsgryta med syrad grädde och sambal

Högrevsgryta med syrad grädde och sambal

60+ min Huvudrätt
Ett härligt recept på en mustig högrevsgryta med syra från grädden och lite hetta från sambal. Syrad grädde balanserar och höjer upp de starka smakerna av sambal och sötman från löken. Grädden ger också en fin, krämig konsistens.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/hogrevsgryta-med-syrad-gradde-och-sambal/

Gör så här

  • Skär köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  • Bryn lök och paprika i hälften av smöret, lägg åt sidan. Salta och bryn köttet i resten av smöret.
  • Lägg det brynta köttet och hälften av löken och paprikan i en gryta. Häll över buljong och sambal, koka upp.
  • Låt köttet sjuda tills det är mört, ca 2 tim.
  • Tillsätt den syrade grädden, resten av löken och paprikan. Smaka ev av med mer salt.
  • Blanda alla ingredienser till spetskålsalladen. Servera högrevsgrytan med ris och sallad, och toppa gärna med persilja.
Klart!

Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.

Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.

Energi:

810 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 45 g

Ingredienser

Högrev
600 g
Gula lökar
2
Röd paprika
1
3 msk
Salt
1 tsk
Köttbuljong
3 dl
Sambal oelek
1 msk
3 dl
Ris
3 dl
Hackad bladpersilja
½ dl
Spetskålsallad:
Strimlad spetskål
300 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Rapsolja
3 msk
Champagnevinäger
1 msk
Bladpersilja
½ dl