Gyoza

Gyoza

45 min
Huvudrätt
Gyoza är japansk street food som du hittar överallt i Japan, ofta som hål i väggen. Gyoza steks så de får en krispig yta, för att sedan ångas klart. Det här är ett lättlagat recept på gyoza där du enkelt varierar fyllningen efter tycke och smak. Servera med brynt sojasmör. Underbart gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gyoza/

Gör så här

  • Strimla och finhacka kålen. Skiva löken tunt. Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg allt i en bunke och tillsätt färs, socker, sesamolja, fisksås, chili flakes och salt. Blanda väl.
  • Lägg ut några wontonplattor i taget och lägg en rågad tesked fyllning i mitten. Fukta kanterna med lite vatten. Nyp ihop uppåt till ett knyte.
  • Stek botten på gyozan i traktörpanna i smör-&rapsolja ca 2 min på hög värme. Häll på 1 dl vatten och sätt på locket. Låt gyozan ånga i 3-5 min. Ta bort locket och låt steka tills gyozans bottenyta är frasig.
  • Bryn smöret i en kastrull under vispning tills det börjar dofta nötigt. Häll över i en värmetålig skål och låt svalna något. Smaksätt smöret med sojan.
  • Servera gyoza med det brynta sojasmöret.
Serveringsförslag:
Dumplingdeg
1 tim
Dumplingdeg
(71)
Klart!
Energi:

826 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 56 g

Ingredienser

Fyllning:
Spetskål eller vitkål
50 g
Salladslökar
3
Färsk ingefära
50 g
Vitlöksklyfta
1
Fläskfärs
500 g
Strösocker
1 msk
Sesamolja
1 msk
Fisksås
1 msk
Chili flakes
½ tsk
Salt
1 tsk
Tinad wontondeg, ca 300 g
1 förp
2 msk
Brynt sojasmör:
100 g
Japansk soja
3 msk