Gyoza
45 min
Huvudrätt
•
Gyoza är japansk street food som du hittar överallt i Japan, ofta som hål i väggen. Gyoza steks så de får en krispig yta, för att sedan ångas klart. Det här är ett lättlagat recept på gyoza där du enkelt varierar fyllningen efter tycke och smak. Servera med brynt sojasmör. Underbart gott!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Serveringsförslag:
Energi:
826 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 31 g |
Kolhydrater: | 47 g |
Fett: | 56 g |
Ingredienser
Fyllning:
Spetskål eller vitkål
|
50 g |
---|---|
Salladslökar
|
3 |
Färsk ingefära
|
50 g |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Fläskfärs
|
500 g |
Strösocker
|
1 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Fisksås
|
1 msk |
Chili flakes
|
½ tsk |
Salt
|
1 tsk |
Tinad wontondeg, ca 300 g
|
1 förp |
---|---|
2 msk |
Brynt sojasmör:
100 g | |
Japansk soja
|
3 msk |