Dillstekt oxfilé med grönsaker i brynt hasselnötssmör

Dillstekt oxfilé med grönsaker i brynt hasselnötssmör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(38 st)

Den här rätten kan du variera efter egen smak. Byt ut oxfilén mot fläskfilé eller kycklingfilé och använd de grönsaker som är i säsong.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Rotsellericrème:

Grönsaker i brynt hasselnötssmör:

Garnering:

  • ½ krukor färsk dill
  • rivet skal av ½ citroner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra köttet och bryn det i smör i en stekpanna. Hacka dillen och strö över. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen till 55–60° innertemperatur 3/4–1 tim. Låt vila ca 10 min. Skala och skär selleri och lök i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Sila bort vätskan, mixa dem släta tillsammans med crème fraiche. Smaka av med citron, salt och peppar.

Koka gulbetor mjuka i lättsaltat vatten. Skala och skär dem i klyftor. Skala morötter och lök och skär morötterna i bitar och löken i klyftor. Strimla kålen. Koka morötterna i lättsaltat vatten ca 5 min, låt lök och kål koka med på slutet. Bryn smöret i en stekpanna och tillsätt nötterna. Blanda försiktigt med grönsakerna. Skär köttet i skivor och servera med grönsaker och rotsellericrème. Garnera med dill och rivet citronskal.

Brynt smör – så gör du

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 560 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem