Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter

Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter

Betyg

(1 st)

Eftersom olja tål högre temperatur än smör steks skinnsidan på kycklingen först krispig i olja. Därefter tillsätts rikligt med smör, timjan och vitlök som ger både kålen och kycklingen smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 kycklinglår
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 10 kvistar färsk timjan
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 spetskål
  • ½ dl hackade rostade hasselnötter

Gör så här:

Gör så här:

Salta kycklingen och börja steka skinnsidan krispig i lite olja i en varm stekpanna. Vänd sedan kycklingen och stek den andra sidan. Tillsätt smör, timjankvistar, och vitlök i stekpannan och ös kycklingen. Skär spetskålen i klyftor och lägg ner i stekpannan och stek gyllene. Lägg upp på fat och strö hasselnötterna över.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 490 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem