Spetskål i airfryer
20 min
Buffé
Tillbehör
•
Spetskål blir ljuvligt mjuk och söt i airfryer, samtidigt som kanterna får en härligt rostad, lätt karamelliserad smak. Servera den varma kålen på en krämig bädd av smaksatt crème fraiche och toppa med frisk hasselnötsgremolata för både crunch och örtighet. Perfekt som grönt tillbehör till kyckling – eller som vegetarisk rätt tillsammans med en matvetesallad.
Nytt
Ingredienser
|
Spetskål
|
1 |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
Till servering:
|
Hasselnötter
|
1 dl |
|---|---|
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
|
Citron
|
1 |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
288 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,1 g |
| Protein: | 9 % | 6,4 g |
| Fett: | 69,4 % | 22,6 g |
| Kolhydrater: | 21,6 % | 15,3 g |