Nötfärsbiff med spetskålslaw

Nötfärsbiff med spetskålslaw

Betyg

(25 st)

Nötfärsbiffar med en matigare och mer robust coleslaw på spetskål, med inslag av asiatiska smaker. Ett sting från ingefära och chili lyfter de klassiska nötfärsbiffarna.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Kålslaw:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med kålslaw. Skala och tärna potatisen. Koka den några min i lättsaltat vatten. Kyl den snabbt i kallt vatten. Strimla kålen och lägg den tillsammans med saltet i en sil. Låt dra ca 5 min. Pressa ur så mycket vatten som möjligt. Blanda potatis, kål och crème fraiche. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken dem i lite smör-&rapsolja, låt den svalna. Rör ihop vatten och ströbröd och låt svälla ca 5 min. Blanda samman alla ingredienser till en smidig smet. Forma 4 stora eller 8 små platta biffar. Stek dem i smör-&rapsolja 2-3 min på varje sida. Servera biffarna med kålslaw.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem