Nötfärsbiff med spetskålslaw

Nötfärsbiff med spetskålslaw

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(26 st)

Nötfärsbiffar med en matigare och mer robust coleslaw på spetskål, med milda smaker från cheddar och karamelliserad lök. Den krämiga kålen lyfter de klassiska nötfärsbiffarna.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Kålslaw:

  • 300 g spetskål
  • ½ tsk salt
  • 250 g potatis
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche Cheddar & karamelliserad lök

Gör så här

Gör så här

Börja med kålslaw. Skala och tärna potatisen. Koka den några min i lättsaltat vatten. Kyl den snabbt i kallt vatten. Strimla kålen och lägg den tillsammans med saltet i en sil. Låt dra ca 5 min. Pressa ur så mycket vatten som möjligt. Blanda potatis, kål och crème fraiche. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken dem i lite smör-&rapsolja, låt den svalna. Rör ihop vatten och ströbröd och låt svälla ca 5 min. Blanda samman alla ingredienser till en smidig smet. Forma 4 stora eller 8 små platta biffar. Stek dem i smör-&rapsolja 2-3 min på varje sida. Servera biffarna med kålslaw.

Skriv ut

Källa: