Citronkyckling med stuvad spetskål

Citronkyckling med stuvad spetskål

30 min
Citron och dragon passar fantastiskt fint till kyckling. Spetskål stuvad i krämig crème fraiche är ett härligt, och lite nyttigare, tillbehörsalternativ till dina favoriträtter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull.
  • Finstrimla spetskålen och hacka dragonen. Gnid in kycklingen med hälften av dragonen, hälften av citronskalet och all pressad citron. Salta och peppra.
  • Koka kålen 1 min. Häll av vattnet och pressa ur all vätska från kålen. Rör ner crème fraiche, resten av citronskalet och dragonen i kålen. Smaka av med salt och peppar.
  • Stek kycklingen i smör och rapsolja ca 3-4 min på varje sida, tills den är genomstekt. Servera med kålen och gärna med rostade rotfrukter eller bröd.
Klart!
Energi:

500 kcal

Protein: 44 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Minutfiléer
600 g
Spetskål
500 g
Färsk dragon
1 kruka
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Citron
finrivet skal och saft av 1
2 dl
1 msk
Salt och peppar