Citronkyckling med stuvad spetskål

Citronkyckling med stuvad spetskål

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

30 min

Citron och dragon passar fantastiskt fint till kyckling. Spetskål stuvad i krämig crème fraiche är ett härligt, och lite nyttigare, tillbehörsalternativ till dina favoriträtter.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull.
  2. Finstrimla spetskålen och hacka dragonen. Gnid in kycklingen med hälften av dragonen, hälften av citronskalet och all pressad citron. Salta och peppra.
  3. Koka kålen 1 min. Häll av vattnet och pressa ur all vätska från kålen. Rör ner crème fraiche, resten av citronskalet och dragonen i kålen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek kycklingen i smör och rapsolja ca 3-4 min på varje sida, tills den är genomstekt. Servera med kålen och gärna med rostade rotfrukter eller bröd.

Näringsvärden, per port inkl baguette

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 44 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag