Kycklingburgare med currycoleslaw

Kycklingburgare med currycoleslaw

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(54 st)

Lättgjorda kycklingburgare med koriander och ingefära får fint sällskap av en krämig coleslaw. Använd gärna spetskål när det är säsong.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 kruka malen koriander
  • 1 grön chilipeppar
  • ½ burk vattenkastanjer, ca 80 g
  • 1 ägg
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja

Coleslaw

Tillbehör

  • 8 skivor ljust bröd
  • 1 mango
  • 4 salladsblad

Gör så här

Gör så här

Börja med coleslawn. Skala och riv moroten grovt. Strimla kålen, skala och skiva löken mycket tunt. Blanda ner färskosten, mango chutney och curry. Låt stå kallt. Hacka ¾ av koriandern grovt, även stjälkarna. Spar resten till garnering. Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka vattenkastanjerna. Blanda färsen med koriander, chili, vattenkastanjer, ägg, ingefära och salt. Forma till 4 stora eller 8 små burgare. Stek dem i smör-&rapsolja ca 3 min på varje sida. Stek bröden i smör-&rapsolja. Skiva mangon tunt. Lägg ihop bröden med sallad, mango, burgare och coleslaw emellan. Garnera med koriander.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 575 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa: