Kycklingburgare med currycoleslaw

Kycklingburgare med currycoleslaw

Betyg

(53 st)

Lättgjorda kycklingburgare med koriander och ingefära får fint sällskap av en krämig coleslaw. Använd gärna spetskål när det är säsong.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 kruka malen koriander
  • 1 grön chilipeppar
  • ½ burkar vattenkastanjer, ca 80 g
  • 1 ägg
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja

Coleslaw

Tillbehör

  • 8 skivor ljust bröd
  • 1 mango
  • 4 salladsblad

Gör så här:

Gör så här:

Börja med coleslawn. Skala och riv moroten grovt. Strimla kålen, skala och skiva löken mycket tunt. Blanda ner färskosten, mango chutney och curry. Låt stå kallt. Hacka ¾ av koriandern grovt, även stjälkarna. Spar resten till garnering. Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka vattenkastanjerna. Blanda färsen med koriander, chili, vattenkastanjer, ägg, ingefära och salt. Forma till 4 stora eller 8 små burgare. Stek dem i smör-&rapsolja ca 3 min på varje sida. Stek bröden i smör-&rapsolja. Skiva mangon tunt. Lägg ihop bröden med sallad, mango, burgare och coleslaw emellan. Garnera med koriander.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 575 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem