Kycklingburgare med currycoleslaw

Kycklingburgare med currycoleslaw

60+ min Huvudrätt
Lättgjorda kycklingburgare med koriander och ingefära får fint sällskap av en krämig coleslaw. Använd gärna spetskål när det är säsong.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med coleslawn.
  • Skala och riv moroten grovt. Strimla kålen, skala och skiva löken mycket tunt. Blanda ner färskosten, mango chutney och curry. Låt stå kallt.
  • Hacka ¾ av koriandern grovt, även stjälkarna. Spar resten till garnering.
  • Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka vattenkastanjerna.
  • Blanda färsen med koriander, chili, vattenkastanjer, ägg, ingefära och salt. Forma till 4 stora eller 8 små burgare. Stek dem i smör-&rapsolja ca 3 min på varje sida.
  • Stek bröden i smör-&rapsolja. Skiva mangon tunt.
  • Lägg ihop bröden med sallad, mango, burgare och coleslaw emellan. Garnera med koriander.
Klart!
Energi:

575 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Kycklingfärs
500 g
Kruka malen koriander
1
Grön chilipeppar
1
Vattenkastanjer, ca 80 g
½ burk
Ägg
1
Riven färsk ingefära
2 msk
Salt
1 tsk
1 tsk
Coleslaw
Morot
1
Vitkål
150 g
Rödlök
½
150 g
Mango chutney
½ dl
Curry
1½ tsk
Tillbehör
Ljust bröd
8 skivor
Mango
1
Salladsblad
4