Kycklinggryta med bacon, äpple och kål

Kycklinggryta med bacon, äpple och kål

45 min
Huvudrätt
Välj gärna ett äpple med fast fruktkött, t ex Gravensteiner, till denna gryta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklinggryta-med-bacon-apple-och-kal/

Gör så här

  • Linda in lårfiléerna med baconskivor. Skala och dela steklöken.
  • Hetta upp hälften av smör-&rapsoljan i en stekgryta. Bryn kycklingen runtom 3-4 min. Tillsätt löken och stek ytterligare 1 min.
  • Rör ner vatten, dijonsenap och kvistar från hälften av dragonen och salt. Sjud under lock ca 20-25 min.
  • Rör ner crème fraichen i grytan och sjud ytterligare 2-3 min.
  • Hacka resten av dragonen. Klyfta äpplet. Dela spetskålen i grova bitar.
  • Hetta upp smör-&rapsoljan i en stekpanna.
  • Fräs kål och äpple 2-3 min på hög värme och vänd ner dragon, salt och peppar.
  • Toppa grytan med stekt kål och äpple.
Serveringsförslag:

Servera gärna med potatismos, kokt potatis eller ris.

Klart!
Energi:

700 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 36 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 42 g

Ingredienser

Kycklinglårfilé
500 g
Bacon
140 g
Små gula lökar
125 g
1 msk
Vatten
4 dl
Dijonsenap
1 msk
Färsk dragon
1 kruka
Salt
½ tsk
2 dl
Äpple, gärna Gravensteiner
1
Spetskål
½
2 msk
Svartpeppar
2 krm
Salt
½ tsk