Kycklinggryta med bacon, äpple och kål

Kycklinggryta med bacon, äpple och kål

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

45 min

Välj gärna ett äpple med fast fruktkött till denna gryta, som Gravensteiner.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Skala och dela steklöken. Linda in kycklingen i baconskivorna. Hetta upp hälften av smör-&rapsoljan i en stekgryta. Bryn kycklingen runtom 3-4 min. Tillsätt löken och stek ytterligare 1 min. Rör ner vatten, dijonsenap och kvistar från hälften av dragonen och salt. Sjud under lock ca 20-25 min. Rör ner crème fraichen i grytan och sjud ytterligare 2-3 min. Hacka resten av dragonen. Klyfta äpplet. Dela spetskålen i grova bitar. Hetta upp smör-&rapsoljan i en stekpanna. Fräs kål och äpple 2-3 min på hög värme och vänd ner dragon, salt och peppar. Toppa grytan med stekt kål och äpple.

Näringsvärden, per port inkl potatismos

  • Energi: 700 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Andra goda förslag