Dumplings
45 min
Huvudrätt
•
Om du inte gjort egna dumplings tidigare så ska du definitivt testa det här receptet! Enkel rätt som dessutom är underbart god! Dumplings är små fyllda, kinesiska degknyten som dippas i smakrik sås. Wontondeg hittar du i asiatiska butiker. De här är fyllda med smakrik fläskfärs, salladslök och kål. Servera dumplings med dippsås och chilistekt broccoli.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Serveringsförslag:
Energi:
728 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Kolhydrater: | 56 g |
Fett: | 40 g |
Ingredienser
Fyllning:
Spetskål eller vitkål
|
ca 50 g |
---|---|
Salladslökar
|
3 |
Färsk ingefära
|
50 g |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Fläskfärs
|
500 g |
Strösocker
|
1 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Fisksås
|
1 msk |
Chili flakes
|
½ tsk |
Salt
|
1 tsk |
Tinad wontondeg, ca 300 g
|
1 förp |
---|
Dippsås:
3 msk | |
Lime, pressad saft
|
2 |
Japansk soja
|
¾ dl |
Strösocker
|
1 msk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Chilistekt broccoli:
Sparrisbroccoli
|
250 g |
---|---|
2 msk | |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Chili flakes
|
|
Flingsalt
|