Ugnsstekt kyckling med coleslaw

Ugnsstekt kyckling med coleslaw

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(39 st)

Kyckling och rotfrukter – allt i ugnen – som serveras med en annorlunda variant av cole slaw med mättande bönor och smak av senap.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • ca 1 hel kyckling, ca 1.3 kg
  • 150 g morötter
  • 150 g palsternackor
  • 150 g fänkål
  • 1 färsk chili
  • 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 tsk kinesisk soja
  • rivet skal av ½ citron
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Coleslaw:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala rotsakerna. Skär fänkål och rotsaker i grova bitar. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten. Lägg rotsaker och chili i en ugnssäker form. Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Blanda smör-&rapsolja, soja, citronskal, salt och peppar. Pensla kycklingen med blandningen och lägg den i formen på rotsakerna. Stek i mitten av ugnen ca 50 min. Strimla kålen. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rör ihop crème fraiche och senap och blanda med vitkål, bönor och gräslök. Servera kycklingen med rotsakerna och kål- och bönsalladen.

Tips:

Spetskål kan bytas ut mot vitkål.

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 595 kcal
  • Protein: 50 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag