Ugnsstekt kyckling med coleslaw

Ugnsstekt kyckling med coleslaw

Kyckling och rotfrukter – allt i ugnen – som serveras med en annorlunda variant av cole slaw med mättande bönor och smak av senap.
Betyg (26 st)

Mitt betyg:

Ugnsstekt kyckling med coleslaw

Kyckling och rotfrukter – allt i ugnen – som serveras med en annorlunda variant av cole slaw med mättande bönor och smak av senap.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Antal portioner

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skala rotsakerna. Skär fänkål och rotsaker i grova bitar. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten. Lägg rotsaker och chili i en ugnssäker form. Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Blanda smör-&rapsolja, soja, citronskal, salt och peppar. Pensla kycklingen med blandningen och lägg den i formen på rotsakerna. Stek i mitten av ugnen ca 50 min. Strimla kålen. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rör ihop crème fraiche och senap och blanda med vitkål, bönor och gräslök. Servera kycklingen med rotsakerna och kål- och bönsalladen.

Tips:

Spetskål kan bytas ut mot vitkål.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 745 kcal
  • Protein: 58 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 39 g
Skriv ut