Ugnsstekt kyckling med coleslaw

Ugnsstekt kyckling med coleslaw

60+ min Huvudrätt
Kyckling och rotfrukter – allt i ugnen – som serveras med en annorlunda variant av cole slaw med mättande bönor och smak av senap.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skala rotfrukterna. Skär fänkål och rotfrukter i grova bitar. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten. Lägg rotfrukter och chili i en ugnssäker form
  • Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut och tryck till.
  • Blanda smör-&rapsolja, soja, citronskal, salt och peppar. Pensla kycklingen med blandningen och lägg den i formen på rotfrukterna.
  • Stek i mitten av ugnen ca 50 min.
  • Strimla kålen. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rör ihop crème fraiche och senap och blanda med vitkål, bönor och gräslök.
  • Servera kycklingen med rotfrukterna och kål- och bönsalladen.
Klart!
Tips:

Spetskål kan bytas ut mot vitkål.

Energi:

595 kcal

Protein: 50 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Hel kyckling, ca 1.3 kg
ca 1
Morot
150 g
Palsternacka
150 g
Fänkål
150 g
Färsk chili
1
2 msk
Kinesisk soja
2 tsk
Citron
rivet skal av ½
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Coleslaw:
Spetskål
400 g
Kokta vita bönor
1 burk
2 dl
Sötstark senap t ex Västervikssenap
3 msk
Hackad färsk gräslök
2 msk