Coleslaw på spetskål

Coleslaw på spetskål

50 min
Coleslaw är ett måste till hamburgare och barbecue. Prova att använda spetskål och smaksätt med apelsin och äpple. Detta recept är skapat av Jimmi Eriksson, Årets kock 2016.
Jimmi Eriksson
Jimmi Eriksson Årets kock 2016
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/coleslaw-pa-spetskal/

Gör så här

  • Skiva spetskålen tunt. Skala och riv morötterna grovt.
  • Blanda in saltet ordentligt i kålen och moroten. Lägg det i en sil och låt stå i ca 20 min.
  • Krama ur vätskan från kål och morot och lägg över i en skål. Rör ner crème fraiche.
  • Skala apelsinen med kniv och skär apelsinen i hinnfria klyftor. Skär hälften av klyftorna i bitar. Riv äpplet grovt.
  • Blanda ner apelsinbitarna och det rivna äpplet i salladen och smaka av med senap, salt och peppar.
  • Toppa med resterande apelsinklyftor vid servering.
Klart!

Ingredienser

Huvud spetskål
½
Morot
1
2 dl
Apelsin
1
Äpple
1
Dijonsenap
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm