Chicken Vietnam med sojacrème

Chicken Vietnam med sojacrème

1 tim Huvudrätt
Få det att hetta till i köket med kryddiga smaker från öst. Rätten går lika bra att göra vegetarisk med sojastrimlor eller quorn.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/chicken-vietnam-med-sojacreme/

Gör så här

  • Koka upp sojan och låt koka ihop tills hälften återstår. Låt kallna.
  • Vispa créme fraichen fast och rör ner sojan.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackning.
  • Skala och skiva lök och vitlök. Skala, och skiva moroten. Dela zucchinin på längden och skär i skivor. Strimla spetskålen.
  • Strimla kycklingen. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna ca 3 min.
  • Tillsätt lök, vitlök, chili och citrongräs. Stek ytterligare ca 1 min.
  • Rör ner vatten, fisksås, olja, lime, ingefära, morötter och spetskål. Låt sjuda ca 5 min. Lägg sist i zucchini och smaka av med salt och peppar.
  • Strö över grovt hackade nötter och toppa med örterna. Servera med sojacrème och ris.
Klart!
Energi:

815 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 64 g
Fett: 46 g

Ingredienser

2 dl
Japansk soja
1 dl
Jasminris
3 dl
Kycklinglårfilé
450 g
50 g
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Vatten
1 dl
Fisksås
1½ msk
Sesamolja
1 tsk
Lime, rivet skal och saft
1
Morot
1
Zucchini
1
Spetskål
200 g
Finhackad röd chili
½
Strimlad färsk ingefära
1 msk
Strimlad citrongräs
½
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Rostade, hackade cashewnötter
1 dl
Hackad färsk koriander
½ dl
Hackad färsk mynta
½ dl