Chicken Vietnam med sojacrème

Chicken Vietnam med sojacrème

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Få det att hetta till i köket med kryddiga smaker från öst. Rätten går lika bra att göra vegetarisk med sojastrimlor eller quorn.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 1½ msk fisksås
  • 1 tsk sesamolja
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • ¼ finhackad röd chili
  • 1 msk strimlad färsk ingefära
  • ⅓ strimlad citrongräs
  • 1 morot
  • 1 zucchini
  • 200 g spetskål
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl ris
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • ½ dl hackad färsk koriander
  • ½ dl hackad färsk mynta

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp sojan och låt koka ihop tills hälften återstår. Låt kallna. Vispa créme fraichen fast och rör ner sojan.

Koka riset enligt anvisning på förpackning. Strimla kycklingen. Skala och skiva lök och vitlök. Finhacka chilin och strimla citrongräset. Skala, och skiva moroten. Dela zucchinin på längden och skär i skivor. Strimla spetskålen. Bryn kycklingen i en stekpanna med smör ca 3 min, tillsätt lök, vitlök, chili och citrongräs fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vatten, fisksås, olja, lime, ingefära, morötter och spetskål. Låt sjuda ca 5 min. Lägg sist i zucchini, salta och peppra. Strö över grovt hackade nötter och toppa med örterna. Servera med sojacrème och ris.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 815 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 64 g
  • Fett: 46 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem