Smörad svampbuljong med två sorters kål

Smörad svampbuljong med två sorters kål

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

60+ min

Smörad svampbuljong, ugnsbakad spetskål, flower sprouts, enokistavar och svampkräm med champagnevinäger.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

  • 1 liten spetskål
  • 8 flower sprouts
  • 100 g enokisvamp

Gör så här

Gör så här

Lägg champinjonerna i en kastrull. Häll på vatten så det täcker. Låt sjuda 2-3 tim under lock så vattnet tar mycket smak. Sila buljongen och pressa vätskan ur svampen. Reducera buljongen tills det återstår 1½ dl. Smaksätt med lite salt, 1 tsk soja och ½ msk vinäger. Vispa ner 50 g smör i buljongen. Mixa de kokta champinjonerna tillsammans med äggulan till en puré. Smält 50 g smör och mixa ner i purén till en slät kräm. Smaka av med 1 tsk soja, ½ msk vinäger och lite salt. Sätt ugnen på 175°. Strimla de yttersta bladen på spetskålen tunt. Blanda med lite salt och ½ msk vinäger. Lägg den hela kålen i en ugnssäker form, salta och klicka på resten av smöret och baka i ugnen tills den är mjuk, ca 30 min. Skär den sedan i mindre bitar. Koka flower sprouts i saltat vatten 1 min. De ska fortfarande har kvar lite spänst. Skär av roten på enokisvampen. Lägg lite svampkräm i mitten på tallrikar och fördela kål och svamp runtom. Värm svampbuljongen och häll över. Garnera ev med ramslöksblommor.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 355 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa: