Green goddess sallad

Green goddess sallad

20 min Buffé Huvudrätt
Green goddess-sallad är en lyxig variant på coleslaw. Den syrliga och krämiga dressingen som innehåller avokado, färska örter och crème fraiche blandas med fint skuren spetskål och färsk jalapeño. Servera gärna green goddess-sallad som tillbehör vid grillmiddagen. Det här receptet på green goddess-sallad är dessutom vegetariskt då det inte innehåller sardeller, så fler kan njuta av rätten!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Grovhacka örterna och lägg undan en nypa till garnering. Skala och skiva vitlöken. Halvera och gröp ur avokadon.
  • Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt övriga ingredienser. Mixa slätt.
  • Tärna kålen. Finhacka jalapeño. Blanda med dressingen. Smaka av med flingsalt och garnera green goddess-salladen med extra örter och jalapeño.
Klart!
Energi:

257 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Dressing:
Färsk basilika
1 kruka
Färsk koriander
1 kruka
Bladpersilja
50 g
Vitlöksklyfta
1
Avokado
1
Citron, finrivet skal och saft
1
2 dl
Salt
1 tsk
Sallad
Spetskål, ca 400 g
1
Färsk grön jalapeño
1
Flingsalt