Himmelsk risotto med örtkryddade kycklingspett

Himmelsk risotto med örtkryddade kycklingspett

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(87 st)

Läcker kombination med italienska smaker, krämig risotto och saftig kyckling. En risotto ska röras om ofta. Medan du gör det sköter kycklingen sig själv i ugnen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Kycklingspett:

  • 2 stora kycklingbröstfiléer
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 8 träspett
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 dl hackad bladpersilja

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den utan att den tar färg i smör- & rapsolja i en kastrull. Tillsätt ris, vin och 3 dl av buljongen. Låt koka på svag värme utan lock ca 20 min. Rör då och då och späd vartefter med buljong. När riset har en krämig konsistens är det klart. Smula ner Castello Blue och låt den smälta ner under omrörning. Dela sparrisen i ca 3 cm långa bitar. Vänd ner sparrisen strax innan servering. Skär varje kycklingfilé i 4 bitar på längden. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda soja och smör- & rapsolja och pensla fileérna. Tillaga i ugnen ca 15 minuter. Trä upp kycklingen på spett och rulla dem i de hackade örterna. Skär bort rotfästet från ostronskivlingen. Fräs svampen i smör- & rapsolja tills den fått färg och känns lite krispig. Lägg ostronskivlingen på toppen av risotton och servera den till kycklingspetten.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem