Sparrissoppa

Sparrissoppa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(96 st)

Krämig soppa som smakar vår. Servera som lyxig förrätt eller som middag tillsammans en god smörgås. Koka sparrisknopparna kort och kyl dem sedan snabbt i kallt vatten, gärna med is i, så håller de sig krispiga.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Bryt av nedre delen på sparrisen. Skär av knopparna och koka dem i saltat vatten ca 2 min, ställ kallt och spara till serveringen. Skala och skiva schalottenlök och vitlök. Skär resten av sparrisen i mindre bitar. Fräs sparris och lök i en kastrull med smör-&rapsolja. Häll på buljong och vin, låt koka ca 10 min. Mixa soppan slät, häll tillbaka i kastrullen och tillsätt syrad grädde, låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med sparrisknopparna.

Tips:

Den syrade grädden passar utmärkt i soppa. Höjer upp smaken på sparrisen och mjölksyran gör så man slipper tillsätta vinter eller pressad citron.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 365 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem