Sparrissoppa

Sparrissoppa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(112 st)

Krämig soppa som smakar vår. Servera som lyxig förrätt eller som middag tillsammans en god smörgås. Koka sparrisknopparna kort och kyl dem sedan snabbt i kallt vatten, gärna med is i, så håller de sig krispiga.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g färsk grön sparris
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1½ msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl Arla Köket® syrad grädde 30%
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Bryt av nedre delen på sparrisen. Skär av knopparna och koka dem i saltat vatten ca 2 min, ställ kallt och spara till serveringen. Skala och skiva schalottenlök och vitlök. Skär resten av sparrisen i mindre bitar. Fräs sparris och lök i en kastrull med smör-&rapsolja. Häll på buljong och vin, låt koka ca 10 min. Mixa soppan slät, häll tillbaka i kastrullen och tillsätt syrad grädde, låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med sparrisknopparna.

Tips:

Den syrade grädden passar utmärkt i soppa. Höjer upp smaken på sparrisen och mjölksyran gör så man slipper tillsätta vinter eller pressad citron.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 365 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag