Lax i ugn med sparris och grönt smör

Lax i ugn med sparris och grönt smör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

45 min

Allt-på-en-plåt med sommarens godaste primörer! Gör dubbel sats ramslökssmör och frys in det som blir över. Det kan du ta fram efter behov, skiva eller riva över det mesta.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Grönsaker:

  • 150 g fänkål, späd
  • 200 g sparrisbroccoli
  • 150 g morötter, späda
  • 125 g rädisor, gärna olika färger
  • 2 msk olivolja
  • 600 g lax
  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • ½ tsk chili flakes

Vispat ramslöksmör:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Börja med smöret. Hacka ramslöken grovt. Mixa den med olja och citronsaft.
  2. Lägg över i en bunke och vispa luftigt tillsammans med smör och rivet citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200°. Blanda potatisen med olja och salt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i mitten av ugnen ca 15 min.
  4. Halvera fänkålen på längden. Blanda alla grönsaker med oljan. Krydda laxen med fänkålsfrön och chili flakes.
  5. Lägg grönsaker och lax på den varma plåten. Salta lax och grönsaker och tillaga klart i mitten av ugnen ca 15 min.
  6. Klicka ut ramslöksmöret på laxen och servera genast.

Tips:

Får du smör över? Forma det till en rulle i smörpapper och lägg i frysen. Ta fram och riv över all mat du vill sätta extra smak på!

Näringsvärden, per port

  • Energi: 815 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 56 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag