Grillad biffsallad

Grillad biffsallad

30 min Huvudrätt
Den här salladen går lika bra att göra på rester av grillat kött eller kyckling, skiva tunt och häll på den goda dressingen – klart!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Rör ihop kvarg och ost Smaka av med salt och peppar.
  • Skiva löken och lägg i en skål. Blanda med citron och honung.
  • Smält smöret och pensla det över biff, sparris och tomater. Salta och peppra.
  • Grilla kött och grönsaker ca 2 min på varje sida. Skiva biffen tunt.
  • Lägg sallad, grönsaker och biff på ett fat. Toppa med oströran och ringla över lite olivolja.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

425 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 24 g

Ingredienser

250 g
100 g
Salt
1 krm
Nymalen svartpeppar
1 krm
Rödlök
1
Citron
saft av ½
Honung
1 msk
2 msk
Biff à 150 g
2 skivor
Färsk grön sparris
500 g
Körsbärstomater på kvist
250 g
Machésallad
65 g
Olivolja