Lammfärsbiffar med örter

Lammfärsbiffar med örter

Betyg

(24 st)

Populära pannbiffen i ny tappning, lagade på lammfärs och kryddade med färska örter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Ljummen sparrispotatissallad

  • ¾ kg delikatesspotatis
  • 300 g färsk färsk grön sparris
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet Kockserien Smör & rapsolja Gourmet
  • 2 tsk dijonsenap
  • ½ tsk salt, gärna gourmetsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk grovhackad färsk gräslök

Gör så här:

Gör så här:

Se till att färs, grädde och ägg är riktigt kalla. Blanda färsen med grädden, lite i taget. Arbeta in äggulorna, en och en. Smaksätt med färska örter, salt och peppar. Forma färsen till 8 biffar på ett vattensköljt skärbräde. Stek biffarna i smör-&rapsolja i en stekpanna 2 – 3 min på varje sida. Skala och koka potatisen. Dela sparrisen i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten ca 3 min. Dela tomaterna i halvor. Vispa ihop smör-&rapsolja, senap, salt och peppar. Dela potatisen i bitar. Blanda med dressing, sparris, tomater och gräslök strax före servering. Servera biffarna med sparrispotatissalladen.

Tips:

Du kan även använda kalvfärs.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem