Lammfärsbiffar

Lammfärsbiffar

1 tim
Huvudrätt
Dessa lammfärsbiffar smaksatta med färska örter är underbart fluffiga och saftiga. Serverade med vårens sparris och färskpotatis blir detta en riktig festmåltid. Var noga med att alla ingredienser till lammfärsbiffen är riktigt kalla när färsen blandas ihop.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lammfarsbiffar-med-orter/

Gör så här

Ljummen sparrispotatissallad:
  • Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  • Dela sparrisen i bitar och koka den ca 3 min. Halvera tomaterna.
  • Dressing: Smält smöret. Vispa ihop smör, senap, salt och peppar.
  • Dela potatisen i bitar. Blanda med dressingen, sparris, tomater och gräslök.
  • Blanda raskt ihop färs med grädde, lite i taget. Arbeta in äggulorna, en åt gången. Smaksätt med färska örter, salt och peppar.
  • Forma färsen till 8 biffar.
  • Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna3-4 min per sida. Servera nystekt lammfärsbiff med ljummen sparrispotatissallad.
Klart!

Du kan även använda kalvfärs.

Ingredienser

Lammfärs
500 g
2 dl
Äggulor
4
Hackade färska örter t ex persilja, timjan och rosmarin
½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Ljummen sparrispotatissallad:
Delikatesspotatis
¾ kg
Färsk färsk grön sparris
300 g
Körsbärstomater
250 g
4 msk
Dijonsenap
2 tsk
Flingsalt
½ tsk
Nymald svartpeppar
1 krm
Finskuren färsk gräslök
2 msk