Nudelsallad med räkor

Nudelsallad med räkor

40 min Huvudrätt
Sväng ihop en färgglad sallad med nudlar, mycket grönt och krämig dressing. Glasnudlar är gjorda av mungbönor och kokar på ett kick.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/nudelsallad-med-rakor/

Gör så här

  • Börja med dressingen. Blanda gräddfil, soja, ingefära och lime. Låt stå i kyl fram till servering.
  • Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med soja, sesamfrön, sesamolja och honung.
  • Bryt av nedersta delen av sparris. Koka sparrisen i lättsaltat vatten1 min. Kyl i kallt vatten. Dela sparrisen på längden.
  • Strimla rödlök, sockerärtor, rädisor och salladslök tunt. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienser med nudlarna.
  • Toppa med räkor, cashewnötter, koriander, lime och dressing.
Klart!
Energi:

435 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Nudelsallad:
Glasnudlar
150 g
Soja
2 msk
Rostade sesamfrön
1 msk
Sesamolja
1 tsk
Flytande honung
1 msk
Färsk sparris
4
Rödlök
1
Sockerärter
1 ask
Rädisor
4
Salladslökar
2
Röd chili
1
Skalade räkor
250 g
Hackade cashewnötter
1 dl
Färsk koriander
1 kruka
Lime
1
Dressing:
2 dl
Japansk soja
2 msk
Riven färsk ingefära
1 msk
Saft och skal från lime
1