Nudelsallad med räkor

Nudelsallad med räkor

Betyg

(7 st)

30 min

Sväng ihop en färgglad sallad med nudlar, mycket grönt och krämig dressing. Glasnudlar är gjorda av mungbönor och kokar på ett kick.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Nudelsallad:

  • 150 g glasnudlar
  • 2 msk soja
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk flytande honung
  • 4 färsk sparris
  • 1 rödlök
  • 1 ask sockerärter
  • 4 rädisor
  • 2 salladslökar
  • 1 röd chili
  • 250 g skalade räkor
  • 1 dl hackade cashewnötter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 lime

Dressing:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med dressingen. Blanda ihop gräddfil, soja, ingefära och lime, ställ i kyl. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning. Häll av och blanda med soja, sesamfrön, sesamolja och honung. Bryt av nedersta delen av sparris. Koka sparrisen 1 min, låt kallna. Dela på längden. Strimla rödlök, sockerärtor, rädisor och salladslök tunt. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienser med nudlarna. Toppa med räkor, cashewnötter, koriander, lime och dressing.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 435 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem