Sparris med kapris- och sardellsmör

Sparris med kapris- och sardellsmör

Betyg

(15 st)

15 min

Se till att steka den goda primören lite al dente så bevaras smaken bäst. Vill du göra smöret utan sardeller går det fint att ha i lite extra kapris istället.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Börja med kapris- och sardellsmöret. Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardellerna och kaprisen och vänd ner i smöret. Bryt av den nedre hårda delen på sparrisen. Rosta pinjenötterna till fin färg i en torr varm stekpanna. Stek sparrisen mjuk i smör ca 3 min. Lägg sparrisen på ett fat. Klicka på kapris- och sardellsmöret. Toppa med rostade pinjenötter och basilikablad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 140 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 2 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem