Sparris med kapris- och sardellsmör

Sparris med kapris- och sardellsmör

15 min Förrätt
Se till att steka den goda primören lite al dente så bevaras smaken bäst. Vill du göra smöret utan sardeller går det fint att ha i lite extra kapris istället.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med kapris- och sardellsmöret.
  • Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardellerna och kaprisen och vänd ner i smöret.
  • Rosta pinjenötterna till fin färg i en torr varm stekpanna.
  • Bryt av den nedre hårda delen på sparrisen. Stek den mjuk i smör ca 3 min.
  • Lägg sparrisen på ett fat. Klicka på kapris- och sardellsmöret. Toppa med rostade pinjenötter och basilikablad.
Klart!
Energi:

140 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Färsk grön sparris
500 g
75 g
Citron
rivet skal av 1
Sardellfiléer, ca 20 g
5- 7
Kapris
1 msk
1 msk
Pinjenötter
½ dl
Färsk basilika
1 kruka