Sparris med kapris- och sardellsmör

Sparris med kapris- och sardellsmör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

15 min

Se till att steka den goda primören lite al dente så bevaras smaken bäst. Vill du göra smöret utan sardeller går det fint att ha i lite extra kapris istället.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Börja med kapris- och sardellsmöret. Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardellerna och kaprisen och vänd ner i smöret. Bryt av den nedre hårda delen på sparrisen. Rosta pinjenötterna till fin färg i en torr varm stekpanna. Stek sparrisen mjuk i smör ca 3 min. Lägg sparrisen på ett fat. Klicka på kapris- och sardellsmöret. Toppa med rostade pinjenötter och basilikablad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 140 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 2 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem