Laxpytt

Laxpytt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(20 st)

Rena, fräscha smaker tillagas i panna och förenas av en pepparrotssås. Du kan byta laxen mot t ex aborrfilé eller kycklingfilé.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • ½ kg färskpotatis
  • 200 g färsk färsk sparris
  • 2 färska rödlökar
  • ½ gul zucchini
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 4 dillvippor

Sås:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Koka potatisen med skalet på nästan klar och låt den svalna. Skär potatis, lax och sparris i bitar. Hacka löken grovt. Skär zucchinin i tärningar. Fräs sparris och lök i smör i en rymlig stekpanna ca 5 min. Tillsätt potatis och zucchini efter halva tiden. Stek laxen i smör i en annan stekpanna ca 3 min. Blanda ner laxen i pytten. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Garnera gärna med dillvippor.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag