Sparrispaj

Sparrispaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(97 st)

Sparrispaj, en frasig paj med lyxig fyllning av lagrad ost och pinjekärnor. Servera gärna vår sparrispaj med krispig, fräsch sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pajdeg

Fyllning

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Nagga och låt stå i frys ca 15 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min. Bryt bort den nedre delen på sparrisen. Skär sparrisen i tunna slantar, spar knopparna hela. Riv osten. Lägg sparris, pinjenötter och ost i formen, lägg sparrisknopparna högst upp. Blanda ägg, grädde, salt och peppar och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med sallad.

Näringsvärden, per bit exkl sallad

  • Energi: 700 kcal
  • Protein: 19 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 58 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem