Sparrispaj

Sparrispaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(100 st)

Sparrispaj, en frasig paj med lyxig fyllning av lagrad ost och pinjekärnor. Servera gärna vår sparrispaj med krispig, fräsch sallad.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pajdeg

Fyllning

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Nagga och låt stå i frys ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.
  3. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min. Bryt bort den nedre delen på sparrisen. Skär sparrisen i tunna slantar, spar knopparna hela.
  4. Riv osten. Lägg sparris, pinjenötter och ost i formen, lägg sparrisknopparna högst upp. Blanda ägg, grädde, salt och peppar och häll i formen.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med sallad.

Näringsvärden, per bit exkl sallad

  • Energi: 700 kcal
  • Protein: 19 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 58 g

Skriv ut

Källa: