Grön sparris med Sveciakräm

Grön sparris med Sveciakräm

30 min Förrätt
Klassikern pocherat ägg blir här en äggröra med vällagrad ost som mixas till en slät kräm. Servera till nykokt sparris och brynt smör som får smak av citron. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/gron-sparris-med-sveciacreme/

Gör så här

Sveaciakräm:
  • Knäck äggen i en kastrull och värm på medelvärme under omrörning tills de börjar koagulera och sätta sig som en äggröra. Häll upp i en mixer.
  • Riv osten och tillsätt tillsammans med crème fraiche och smör. Mixa slätt och smaka av med salt.
  • Häll upp i en skål och ställ in i kylskåp.
Sparris:
  • Dela sparrisen på längden och blanda med matolja och salt.
  • Stek i omgångar i stekpanna på medelhög värme och lägg upp på en tallrik.
  • Tillsätt smöret i stekpannan och bryn till gyllenbrun färg och nötig doft. Tillsätt citronsaften och rör om.
  • Lägg tillbaka sparrisen i stekpannan och vänd runt i smöret tills den blir varm.
  • Servera med sveciakrämen.
Klart!

Sveciakrämen går bra att förbereda dagen innan.

Energi:

530 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 49 g

Ingredienser

Sparris:
Färsk grön sparris
1 knippe
Matolja
2 tsk
Citronsaft
1½ msk
Salt
2 krm
75 g