Grön sparris med Sveciakräm

Grön sparris med Sveciakräm

Betyg

(3 st)

30 min

Klassikern pocherat ägg blir här en äggröra med vällagrad ost som mixas till en slät kräm. Servera till nykokt sparris och brynt smör som får smak av citron. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Sveciakräm:

Sparris:

Gör så här:

Gör så här:

Sveaciakräm

Knäck äggen i en kastrull och värm på medelvärme under omrörning tills de börjar koagulera och sätta sig som en äggröra. Häll upp i en mixer. Riv osten och tillsätt tillsammans med crème fraiche och smör. Mixa slätt och smaka av med salt. Häll upp i en skål och ställ in i kylskåp.

Sparris

Dela sparrisen på längden och blanda med matolja och salt. Stek i omgångar i stekpanna på medelhög värme och lägg upp på en tallrik. Tillsätt smöret i stekpannan och bryn till gyllenbrun färg och nötig doft. Tillsätt citronsaften och rör om. Lägg tillbaka sparrisen i stekpannan och vänd runt i smöret tills den blir varm. Servera med sveciacrèmen.

Tips:

Sveciakrämen går bra att förbereda dagen innan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 530 kcal
  • Protein: 19 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 49 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem