Sparris med smör och parmesanost

Sparris med smör och parmesanost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(44 st)

Sparris är en delikatess. Koka den inte för länge utan låt den ha kvar lite av sitt tuggmotstånd. Djupfryst sparris kan ersätta den färska.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skala den vita sparrisen med potatisskalare. Börja alldeles under knoppen. Den gröna behöver inte skalas. Skär av den nedersta träiga delen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten så att den nätt och jämnt är mjuk. Koktiden varierar så prova med en sticka. Ta upp sparrisen och låt den rinna av ordentligt, gärna på en handduk. Fördela sparrisen på tallrikar. Häll över smöret och strö över osten.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag