Hollandaise noisette

Hollandaise noisette

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

Med brynt smör får hollandaisen en nötig smak. Passar utmärkt till sparris och pocherat ägg.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Bryn smöret i en kastrull, häll över i ett kallt t ex litermått och låt svalna något. Vispa äggulor, vatten och citronsaft på medelvärme till en temperatur på ca 65°. Dra av från värmen. Droppa ner smöret lite i taget under ständig vispning. Smaka av med salt.

Kockens tips

Vill du ha en spännande smakbrytning kan du tillsätta chili i smöret. Antingen bryner du smöret och tillsätter chilin när det är smart. Låt gärna chilin dra någon timme i smöret, värm på och sila bort chilin innan du monterar såsen.

Kockens tips

Du kan också välja att inte bryna smöret. Tillsätt din favoritchili för att få en härlig hetta i såsen.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag