Sparrisomelett med ost

Sparrisomelett med ost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

Sparrisomelett med härlig smakrik Svecia och gott kryddad med fänkål. Omeletten serveras med en kall löksås som blir pricken över i.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 3 port

Sås:

  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 2 msk hackad färsk gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ gurkor

Gör så här:

Gör så här:

Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min. Koka sparrisen. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Stek omeletten på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lyft i smeten då och då så att ny smet rinner ner mot botten och stelnar. Stöt fänkålen i en mortel. Strö ost och fänkål över omeletten när ytan blivit krämig. Lägg på sparrisen. Tärna gurkan och rör ner den i såsen. Servera omeletten med sås och bröd.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem