Sparrisomelett med ost

Sparrisomelett med ost

Betyg

(16 st)

Sparrisomelett med härlig smakrik Svecia och gott kryddad med fänkål. Omeletten serveras med en kall löksås som blir pricken över i.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 3 port

  • 150 g färsk sparris
  • 6 ägg
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Arla® Smör-&rapsolja
  • 2 krm hela fänkålsfrön
  • 1 dl Kvibille® cheddar riven Riven ost Cheddar 32%

Sås:

  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 2 msk hackad färsk gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ gurka

Gör så här:

Gör så här:

Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min. Koka sparrisen. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Stek omeletten på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lyft i smeten då och då så att ny smet rinner ner mot botten och stelnar. Stöt fänkålen i en mortel. Strö ost och fänkål över omeletten när ytan blivit krämig. Lägg på sparrisen. Tärna gurkan och rör ner den i såsen. Servera omeletten med sås och bröd.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem