Glutenfri äppelkaka
•
Vår saftiga glutenfria äppelkaka görs på bland annat mandelmjöl och smaksätts med kardemumma. Tunna äppelskivor sticks ner i ett fint mönster i smeten. Det bästa är att äppelkakan är lika saftig dagen efter - om det nu skulle finnas något över!
Carolina Soudah
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Kakan är lika god och saftig dagen efter den är bakad. Den till och med håller ihop bättre då.
Energi:
242 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 24 g |
Fett: | 15 g |
Ingredienser
150 g | |
Strösocker
|
2 dl |
Ägg
|
2 |
Mandelmjöl
|
1½ dl |
Rismjöl
|
1 dl |
Bovetemjöl
|
½ dl |
Bakpulver
|
1½ tsk |
Kardemummakärnor, mortlade
|
1 tsk |
½ dl | |
Äpplen
|
2 |
Till servering:
3 dl |