Glutenfri äppelkaka
Efterrätt
Fika
•
&format=webp)
Vår saftiga glutenfria äppelkaka görs på bland annat mandelmjöl och smaksätts med kardemumma. Tunna äppelskivor sticks ner i ett fint mönster i smeten. Det bästa är att äppelkakan är lika saftig dagen efter - om det nu skulle finnas något över!

Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
150 g | |
Strösocker
|
2 dl |
Ägg
|
2 |
Mandelmjöl
|
1½ dl |
Rismjöl
|
1 dl |
Bovetemjöl
|
½ dl |
Bakpulver
|
1½ tsk |
Kardemummakärnor, mortlade
|
1 tsk |
½ dl | |
Äpplen
|
2 |
Till servering:
3 dl |
Gör så här
Lägg till recept till tillagad
Kakan är lika god och saftig dagen efter den är bakad. Den till och med håller ihop bättre då.
Näringsvärden, per bit exkl. grädde
Energi:
242 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 24 g |
Fett: | 15 g |

